Még több látnivaló Győr-Moson-Sopron megyéből

Így kerestem: Győr és környéke
Liszt Ferenc utca, Győr

Liszt Ferenc utca, Győr

Győr - Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa Győr, Budapest és Sopron után. Az előkelő helyezés nagyban köszönhető egyetlen történelmi utcának – konkrétan a Széchenyi térre vezető Liszt Ferenc utcának. Utóbbi azonban nem csupán a történelmi múltat jelképezi, éppen ellenkezőleg: napjainkban is több fontos hivatal székhelye lelhető fel itt.

Radnóti emlékhely és szobor, Abda

Abda - Radnóti Miklós, tragikus sorsú költőnk élete Abda határában ért véget. 1944 novemberében munkaszolgálatos társaival együtt érkeztek a falu határába. A Rábca töltése mentén tömegsírba lőtték Radnótit társaival együtt.

Káptalandomb, Győr

Káptalandomb, Győr

Győr - A belváros egyik legkisebb területű, de annál nagyobb horderejű városrésze a Káptalandomb. Egy parányi körön belül itt található a Püspökvár, a Bazilika, Szent László hermája és a vértanú püspök, Boldog Apor Vilmos emlékkiállítása. 1996-os győri látogatásakor II. János Pál pápa is itt tartott szentmisét.

Szent László hermája, Győr

Szent László hermája, Győr

Győr - Az Egyházmegyei Kincstár legjelentősebb darabja a pompás Szent László-herma, amely ma a székesegyház legféltettebb kincse, egyben Győr városának szimbóluma. Szent László koponya-ereklyéjét egy gótikus pántokkal átfogott tokban, a herma sejtelmesen előre tekintő, markáns aranyozott ezüst fejében őrzik.

Révfalusi híd, Győr

Révfalusi híd, Győr

Győr - A Kossuth híd - tán ismertebb nevén: Révfalusi híd - Győrött található, a Mosoni-Dunán ível át – közvetlenül a Rába torkolata után. Nevét a ’48-49-es szabadságharc hőséről kapta. A 126 méteres híd a belvárosi Dunakapu térről vezet a Révfaluban fekvő Kálóczy térre, ahol több diszkó, bár, kisebb étterem várja a "bulizókat".

Radó-sziget, Győr

Radó-sziget, Győr

Győr - A Radó-sziget a belváros történelmi magjában található, a Rába két ága fogja közre. A sziget közvetlenül a Rába torkolata előtt, Belváros, Újváros és Sziget városrészek közt helyezkedik el. A sziget után alig pár száz méterre ömlik a Rába a Mosoni-Dunába.

Pannonhalmi Apátság

Pannonhalmi Apátság

Az apátság több mint ezer esztendős, s 1996 óta a Világörökség részét képezi.

Pannonhalmi arborétum

Pannonhalmi arborétum

A Pannonhalmi Főapátság arborétuma egyedülálló szépségeket rejt.

Széchenyi tér, Győr

Széchenyi tér, Győr

A híres Széchenyi tér az utóbbi időben nagy átalakuláson ment keresztül.

Városi fedett uszoda, Győr

Győr - Győr sportigazgatósága számos létesítményt üzemeltet, melyek közül a Vízisportcentrum uszodája a legismertebb és leglátogatottabb a városban.

Adyvárosi Sportcentrum, Győr

Győr - A városban az Adyvárosi Sportcentrumot a legtöbben Graboplast-csarnokként ismerik, pedig a nyolcvanas évek elején megépített, sportpadlóval fedett küzdőterű sátoros csarnok mellett, a világítással ellátott bitumenes kézilabdapálya, valamint a Barátság Park is ide tartozik.

Gokartmánia, Győrzámoly

Gokartmánia, Győrzámoly

Győrzámoly - Magyarország legnagyobb teremgokart pályájáját Győrzámolyon speciálisan erre a technikai sportra alakították ki.

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győr - A Magvassy Mihály Sportcsarnokot 1976-ban adták át, Győr város második legnagyobb befogadóképességű fedett kulturális és sportlétesítménye, 2500 néző befogadására alkalmas. Itt lép pályára hétről-hétre a Győri ETO KC férfi, -és az Audi ETO KC női kézilabda csapata.

Győri Vízisport SE

Győr - Győr a vízek városa. Nem biztos, hogy ebből következne, hogy Győr a kajak-kenu sport egyik magyarországi központja, mégis így van. Így lett, hosszú évek alatt.

DAC-stadion, Győr

DAC-stadion, Győr

Győr - A nádorvárosi labdarúgó klubot 1912-ben alapították. A csapat 1979-ig az Erzsébet ligeti pályán játszotta a mérkőzéseit, ám innen el kellett költöznie a mai Petz Aladár Kórház területének bővítése miatt. A jelenlegi stadiont 1978-ban kezdték építeni, majd két évvel később fejezték be.

A Cuha-völgy túra

A Cuha-völgy túra

Kilenc gázlón át vezet az út a vadregényes Cuha-szurdokban.

Sokorói dombság: szőlők, pincék és remek bortúrák

Sokorói dombság: szőlők, pincék és remek bortúrák

A Győri-medence és a Bakony között helyezkedik el a Sokorói-dombság.

Túra a cseszneki várba

Túra a cseszneki várba

Túrázzon a Bakony egyik festői részén, a Porva-Csesznek túraútvonalon!

Túra a Vaskapu-víztározóhoz

Túra a Vaskapu-víztározóhoz

Túrák - A festői szépségű Gaja-szurdok megér egy "misét" a természetbarátoknak.